Forum voor medicijn pagina
Startpagina.nl Dochters op alfabet Categorieen Voor kids Luister radio Kijk TV Meer Startpagina

medicijn.startpagina.nl/prikbord

U kunt geen nieuwe berichten plaatsen op dit prikbord.

Ga naar discussie: VorigeVolgende
Ga naar: DiscussielijstNieuw berichtZoekenLog inPrint
 • Uitgeklapt op datum • Uitgeklapt met draadjes

Re: promethazine en de REM-slaap

Gepost door: Cindy ()
Datum: 05 november 2002 13:43

Hallo Simone,

Ik heb dit middel een weekje gebruikt tegen slapeloosheid vanwege mijn
(chronische) depressie. Helaas werkte promethazine alleen maar mijn antidepresivia tegen, maar ook ik viel er niet door in slaap. Het middel werkt 6 tot 12 uur met als gevolg dat ik dus de volgende dag alsnog te moe was om voor mijn gezin te zorgen en dat was nou net mijn probleem.Een avondwandeling is dan nog altijd het beste.
Promethazine is oorspronkelijk een middel dat wordt gebruikt tegen acute overgevoeligheid bij bijvoorbeeld een bijensteek of het eten van bepaalde producten.
De bijwerking is dat je er slaperig en suf van wordt. En dus wordt dit middel vaak voorgeschreven vanwege zijn bijwerking.
Het is zo dat veel inslaapmiddelen en/of slaapmiddelen de duur van de REMslaap (Rapid-Eye-Movement) verlengen. Het gevolg hiervan is dat je hersenen niet tot rust komen, want dit gebeurt weer in je NREMslaap(Not-Rapid-Eye-Movement).En die wordt dus weer verkort door (in)slaapmiddelen.
Ik heb niet helemaal begrepen waarom je dochter promethazine voorgeschreven krijgt, maar ik hoop dat je toch iets aan deze info hebt.
Wanneer je er meer van wilt weten kun je naar www.google.nl gaan. Als je er een woord invult waarover je meer zou willen weten(bijv; promethazine - slapeloosheid- remslaap enz.) en je geeft "zoeken in nederlandse pagina's" aan en dan "google zoeken", vind je een hele hoop pagina's over dit onderwerp. Ik ben er al heel veel wijzer van geworden over uiteenlopende onderwerpen. Veel succes !!!!!!
Groetjes Cindy.Onderwerp Geschreven door Gepost
 

promethazine en de REM-slaap

Cindy 07/10/2002 14:41
 

Re: promethazine en de REM-slaap

Simone Dekkers 05/11/2002 12:30
  Re: promethazine en de REM-slaap
Cindy 05/11/2002 13:43
Ga naar: •DiscussielijstZoekenLog in
Sorry, je hebt geen toestemming voor het posten van berichten in dit forum.
 
Privacy- en cookiebeleid - Copyright - Disclaimer - Alle dochters - Dochters per categorie - Forum en chatregels - Contact
© 1998-2011 Startpagina B.V. - medicijn.startpagina.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep