Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Meer informatie op medicijn.startpagina.nl

promethazine en de REM-slaap

 • Cindy

  Kan iemand mij vertellen of het “inslaapmedicijn” promethazine de REM-slaap bevorderd. Ik bedoel dus of dat je met dit medicijn meer gaat dromen.

 • Simone Dekkers

  Hoi Cindy, ik ben ook op zoek naar meer informatie over dit medicijn. Ik heb het voorgeschreven gekregen voor mijn dochtertje van 2 maar ze lijkt er niet op te reageren (ze wordt er aanvankelijk niet rustig van) vervolgens wordt ze nu elke nacht om een uur of twee wakker alsof het middel dan is uitgewerkt. Ga vanavond het maar eens niet geven maar ik ben wel benieuwd of je inmiddels al wat meer info over dit medicijn te pakken hebt gekregen…

  gr.

  Simone

 • Cindy

  Hallo Simone,

  Ik heb dit middel een weekje gebruikt tegen slapeloosheid vanwege mijn

  (chronische) depressie. Helaas werkte promethazine alleen maar mijn antidepresivia tegen, maar ook ik viel er niet door in slaap. Het middel werkt 6 tot 12 uur met als gevolg dat ik dus de volgende dag alsnog te moe was om voor mijn gezin te zorgen en dat was nou net mijn probleem.Een avondwandeling is dan nog altijd het beste.

  Promethazine is oorspronkelijk een middel dat wordt gebruikt tegen acute overgevoeligheid bij bijvoorbeeld een bijensteek of het eten van bepaalde producten.

  De bijwerking is dat je er slaperig en suf van wordt. En dus wordt dit middel vaak voorgeschreven vanwege zijn bijwerking.

  Het is zo dat veel inslaapmiddelen en/of slaapmiddelen de duur van de REMslaap (Rapid-Eye-Movement) verlengen. Het gevolg hiervan is dat je hersenen niet tot rust komen, want dit gebeurt weer in je NREMslaap(Not-Rapid-Eye-Movement).En die wordt dus weer verkort door (in)slaapmiddelen.

  Ik heb niet helemaal begrepen waarom je dochter promethazine voorgeschreven krijgt, maar ik hoop dat je toch iets aan deze info hebt.

  Wanneer je er meer van wilt weten kun je naar www.google.nl gaan. Als je er een woord invult waarover je meer zou willen weten(bijv; promethazine - slapeloosheid- remslaap enz.) en je geeft “zoeken in nederlandse pagina's” aan en dan “google zoeken”, vind je een hele hoop pagina's over dit onderwerp. Ik ben er al heel veel wijzer van geworden over uiteenlopende onderwerpen. Veel succes !!!!!!

  Groetjes Cindy.